Sevnica o Melaniji in druge zgodbe

Konec leta 2016, ob izvolitvi Donalda Trump za 45. ameriškega predsednika, se je v Sloveniji veliko govorilo o Melaniji Knavs, ki je tako ob prevzemu funkcije Donalda Trumpa 20. januarja 2017 postala prva dama ZDA. Melania Trump je tako druga na tujem rojena prva dama ...

Preberi več ...
12

Serija Moja boš in oddih na Jadranu

Od obiska turškega zvezdnika Buraka Özçivita je minilo že več kot mesec dni. Glede na sprejem in odzive pa še mi vedno ni čisto jasno, kaj se dogaja v tej deželici na sončno strani Alp. V nakupovalnem središču so oboževalke in tudi oboževalci priljubljenega igralca čakali ob rdeči preprogi in se pozibavali ob zvokih turškega popa.

Preberi več ...
12

Rikli Balance Hotel na Bledu in soba 102

V našem podjetju Kreativna PiKA d.o.o. se med drugim ukvarjamo z založništvom. Zalagamo tudi knjige, ki nastajajo v sodelovanju z osnovnimi in srednjimi šolami. Tako nastaja zbirka Miha spoznava slovensko zgodovino mladih avtoric Tajde Špes in Jane Meško ter mentorja Aleša Marđetka.

Preberi več ...
0

Oddih brez stola za tuširanje

V preteklosti sem velikokrat prihajal v Portorož, pogled se mi je pogosto ustavil na čudoviti stavbi starega Hotela Palace, ki je bil, moram priznati, vedno v slabšem stanju. Tako je bilo tudi jasno, da bo hotel v kratkem zaprt in to se je tudi zgodilo leta 1990, ko so hotel dokončno zaprli.

Preberi več ...
1

Varnost invalidov na prvem mestu

V poletnih mesecih je navada, da se trume Slovencev odpravijo proti Jadranskemu morju. Midva sva rekla, dajva vikend preživet v enih od slovenskih termalnih zdravilišč. Odločitev je padla, greva v Rimske terme in res sva šla. Že na začetku je vse kazalo, da bo ta vikend pester.

Preberi več ...
0