Neprijazno dunajsko letališče, rdeča lučka na letalu in polet proti Palma de Mallorci

Leto 2018 je bilo za naju v podjetja Kreativna PiKA, d.o.o. kar naporno, saj smo ob rednem delu preživeli tudi dvojne volitve. Zaradi tega sva se tudi letos odločila, da greva čez praznike polnit baterije v toplejše kraje.

Dve leti nazaj je bila najina praznična destinacija otok Tenerife, ki je največji in najbolj poseljen izmed sedmih Kanarskih otokov. Tu sva se udeležila velikega XXIII. božičnega koncerta Orquesta Sinfónica de Tenerife na prostem v pristanišču Santa Cruz na Tenerifih in čudovitega novoletnega koncerta Orquestra de Canarias v Teatro LEAL. Naslednje leto sva se odpravila v Dalmacijo do Dubrovnika, kjer sva se udeležila v sklopu Dubrovačkega zimskega festivala novoletnega koncerta Dubrovačkega simfonijskega orkestra.  Kot pravijo “v tretje gre rado”, sva se tudi letos odpravila na novoletni koncert sinfoničnega orkestra Balearskih otokov (Orquestra Simfònica Illes Balears), ki je potekal v Palau de Congressos - Auditorio Illes Balears, ki je sam po sebi nekaj posebnega, saj je stavba prejela najvišje špansko priznanje za arhitekturo. Ampak ja, najprej sva morala prispeti do otoka Palma de Mallorca, zato lepo po vrsti :)
palma02Vse skupaj se je pričelo v nedeljo, 23. decembra, ko sva se zjutraj odpravila proti letališču na Dunaju lahko rečem, da se je vse skupaj pričelo malo čudno, ali pa tudi ne, vsaj zame ne, ker imam bolj slabo mnenje o naših severnih sosedih, ki imajo velikokrat zelo pokončno držo, kot potomci Habsburžanov, to pa je tudi vse, kaj jim je ostalo od njih. Zato me ni presenetilo, da mi, kot invalidu, niso ponudili asistence, kljub temu, da je bil moj prihod najavljen. Tudi policistka pri varnostnem pregledu ni še nikoli slišala za pravila normalne komunikacije in moj nahrbtnik je pregledovala tako, kot so včasih rekli, da je delala z njim kot svinja z vrečo od moke – skratka letališče na Dunaju, daleč najmanj prijazno do invalidov. Težave pri letališki kontroli pa so imeli tudi družine z majhnimi otroki in tudi starejši, ki težje hodijo.
Po vkrcanju na letalo, sva si rekla, zdaj pa je treba to neprijetno izkušnjo čim prej pozabiti, saj greva na dopust pa se zakompliciralo v letalu letalske družbe LEVEL. Pilot nam je po dobre tri četrt ure čakanja na polet na letalu sporočil, da imamo težavo z letalom, saj se je pri preverjanju prižgala rdeča luč, zato je bilo potrebno celotni sistem ponovno zagnati in da je sedaj vse ok in da bomo čez 10 minut poleteli. Ni bilo ravno za deset minut smo pa z dobro uro zamude poleteli z dunajskega letališča in očitno so napako na letalo dobro odpravili, saj smo čez dve uri srečno pristali na letališču Palma de Mallorca.
Po najemu Ford Fieste pri Hertzu sva začela z raziskovanjem Palma de Mallorce. 

... se nadaljuje

Oddajte komentarje

Objavi komentar kot gost

0

Komentarji (1)