Rikli Balance Hotel na Bledu in soba 102

V našem podjetju Kreativna PiKA d.o.o. se med drugim ukvarjamo z založništvom. Zalagamo tudi knjige, ki nastajajo v sodelovanju z osnovnimi in srednjimi šolami. Tako nastaja zbirka Miha spoznava slovensko zgodovino mladih avtoric Tajde Špes in Jane Meško ter mentorja Aleša Marđetka.

Prispevek Kreativne Pike v teh projektih je zagotavljanje finančnih sredstev, oblikovanje, tisk, promocija in založništvo. Ob številnih drugih projektih so v omenjeni zbirki izšle tri knjige, in sicer: Miha spozna, kako je nastala Slovenija, Miha spozna, kako je potekala vojna za Slovenijo in Miha spozna Evropsko unijo, ki je pod pokroviteljstvom evropskega poslanca EPP Group Franca Bogoviča izšla v nakladi 4.500 izvodov v slovenskem in v nakladi 1.000 izvodov v angleškem jeziku.

Angleška verzija knjige je izšla v začetku aprila, tik pred mednarodno konferenco Pametne vasi, ki je potekala 13. aprila na Bledu v Rikli Balance Hotel (nekdanji Hotel Golf). Na tej konferenci smo naše knjige predstavili številnim gostom, med njimi tudi Violeti Bulc, evropski komisarki za promet in Philu Hoganu, evropskemu komisarju za kmetijstvo.

Na mednarodni konferenci smo se, kot podjetje Kreativna PiKA d.o.o., tudi lahko predstavili, zato sva se s partnerko odločila, da se na Bled odpraviva dan prej. To pa pomeni, da potrebujeva prenočišče, kar ni tako enostavno, saj je treba dobiti sobo prilagojeno invalidom.

Mednarodna konferenca je potekala v Rikli Balance Hotelu (nekdanji Hotel Golf) na Bledu, zato sva se odločila, da kar pri njih poiščeva sobo. Ob rezervaciji sva vprašala ali nama lahko pošljejo fotografijo sobe, da vidiva kaj vse soba prilagojena invalidu ponuja. Potem se lažje odločiva katere pripomočke morava naložiti v avto. Povedali so nama, da imajo v hotelu samo eno sobo prilagojeno invalidom in da fotografij sobe nimajo, soba pa je opremljena po standardih za bivanje invalida.  

Ker imava kar nekaj slabih izkušenj in da ne bo spet presenečenj sva zraven vzela vse pripomočke od deske za presedanje iz nizke postelje do tuširnega vozička ...

Ob prihodu v hotel sva bila presenečena nad gostoljubnim osebjem, ki je takoj ponudilo pomoč. Prijazna receptorka nama je vse razložila in dobila sva ključ (kartico) od sobe 102 ter se takoj radovedno odpravila proti sobi, da preveriva, kaj v Rikli Balance Hotelu pomeni, da je soba za invalide opremljena po standardih.

Priznati moram, da sva glede na prvi vtis urejenosti obnovljenega hotela in prijaznega osebja imela dober občutek. In res je bilo tako, v sobi je bila vsa oprema, ki jo invalid na invalidskem vozičku potrebuje za normalno bivanje.

Soba je dovolj prostorna in omogoča normalno gibanje z invalidskih vozičkom. Postelja je v enaki višini kot invalidski voziček, kar omogoča enostavno presedanje. Kopalnica je prostorna, tuš in WC sta opremljena z ročkami, v tušu je sedež pritrjen na zid s kovinskih okovjem, kar pomeni, da je primerna tudi za nas težje invalide. Edino, umivalnik v kopalnici je zame nameščen nekoliko prenizko. Težko se je z vozičkom zapeljati zraven. Omara v sobi ima drsna vrata, kar omogoča invalidnim osebam normalno odpiranje. Z vozičkom se je možno zapeljati na balkon. Res pa je, da soba ni obrnjena proti jezeru. Na hotel, ki bi imel sobo za invalide obrnjeno na morsko stran še nisem naletel.  

Ob gibanju po hotelu me je prijazno osebje vedno spraševalo ali potrebujem pomoč, kratka celotna ekipa je bila prijazna in gostoljubna. Med drugim je k meni pristopila gospa Urša, ki je povedala, da je v hotelu zadolžena za posebne goste in me vprašala kako sem zadovoljen pri njih in ali me kaj moti, mi predstavila hotel in njihovo ponudbo.

Tudi v jedilnici je bilo osebje zelo prijazno, so kar umikali stole, da sem se lahko zapeljal do mize ter ponujali pomoč pri posrežbi. Kar se tiče prehrane je pri meni še dodatna težava, saj ne jem nobenih mlečnih izdelkov, zato imam najraje hotele z samopostrežnimi obroki, pa še tam se velikokrat pojavi težava pri izbiri. Tu je bila zelo široka paleta jedi, mogoče je malo manj izbire imela partnerka, ki je vegetarjanka.

Skratka v Rikli Balance Hotelu (nekdanji Hotel Golf) na Bledu se tudi invalid v sobi 102 počuti zaželjenega in ga zato priporočam za prenočišče inalidom, ki se opravljajo na Gorenjsko.
Nisem pa preveril ali ima soba za invalide naključno številko 102 ali je na odločitev kaj vplival Jan Plastenjak s pesmijo Soba 102 :)

 

Oddajte komentarje

Objavi komentar kot gost

0

Komentarji

  • Ni komentarjev