Preprosto čudak

drugače pa trmast, odločen in drugačenŽe od leta 1965!

Kot medijski strokovnjak pozna in obvlada strategije in spretnosti posredovanja novic o aktualnih lokalnih dogodkih, obveščanja, povezovanja in ohranjanja lokalne kulturne identitete.

Delo na RTV Slovenija in piljenje novinarskega znanja mu je dalo bogato popotnico za življenjsko delo v medijih – od radia, do sodelovanja s številnimi časopisi kot novinar dopisnik in tudi kot odgovorni urednik. Priznava, da so ga izkušnje na televizijskem, radijskem in časnikarskem področju izbrusile in mu omogočile, da svoje odločitve venomer preveri, kritično prevetri in nanje gleda odprtih misli.

Po več kot 17 letih dela v svetu mikrofonov in kamer se je umaknil iz novinarskega področja z enim samim namenom - spoznavati, kar mu je še neznano. Med študijem Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru je ponovno odjadral v svet, ki mu je bil nadvse blizu – v Državni zbor Republike Slovenije. Kot strokovni svetovalec v hiši demokracije je poleg študija v Mariboru z odliko zaključil Londonsko šolo za odnose z javnostmi. Po uspešno končanem zagovoru diplomskega dela z naslovom Analiza obstoječih razširitev v sistemu Joomla!, kljub svoji nenadni bolezni, pogumno uresničuje svoje sanje.

Odločil se je za magistrski študij, s polno paro dela tudi v svojem 18-letnem podjetju PiKA, ki je vmes celo doživelo celostno preobrazbo. Ker dela in živi za to, da pomaga ljudem, se je odločil, da bo svoje znanje izlil v priročnik Joomla! za vsakogar., ki bo omogočal, da imajo vsi možnost samostojnega urejanja oziroma ustvarjanja spletne strani v odprtokodnem sistemu Joomla!. Priročnik je izšel konec maja 2014, v septembru že doživel prvi ponatis in možno si ga je izposoditi v več kot 40 knjižnicah po Slovenji.

Njegovi dosežki so izjemni. Venomer sta ga na njegovi poti vodila neomajna trma, trezno razmišljanje in sprejemanje odločitev, ki so mu kreirale življenje, kot si ga je želel. Nikoli in nikdar se ni ustrašil, zasmilil sam sebi, ampak je s pokončno glavo prehodil trnovo pot, ki je v sokrajanih, prijateljih in znancih vzbudila spoštovanje.

Človek, ki v sebi skriva neomajne količine znanja, a skromno prizna, da vsega ne ve. Človek, ki ljubi in podpira drugačnost, je odprt za nove izzive in stalno hodi po robu. Človek, ki ti zna podariti lepe in tople besede, je human in empatičen, poln življenja in iskrenega nasmeha. Človek, od katerega se lahko naučiš marsikaj.

Nina ZormanInvalidi med nami - drugačni ali enaki?

Socialna izključenost je multidimenzionalen problem, ki pomeni izključenost ali le delno vključevanje posameznikov in skupin v družbo. Med te spadamo tudi gibalno ovirani invalidi, ki kljub temu, da nam Ustava RS in zakoni zagotavljajo enake pravice pa v praksi to vedno ni tako.

Velikokrat smo si zato krivi sami, saj se sami ne znamo sprijazniti, da smo pač drugačni in da moramo živeti naprej. Skoraj vse nam je dosegljivo, res pa je, da je za nekatere stvari potrebno več truda in drznosti. Gre pa, ampak samo brez pomilovanja in jamranja!