Ali je politična epidemija na pohodu?

Letošnje poletje zaenkrat ne slovi po nekih visokih temperaturah, čisto drugače je v politiki. Na temperaturi se pozna, da smo imeli državnozborske volitve in da še nimamo vlade ter da bomo jeseni volili župane in občinske svetnike. Pomlad v prihodnjem letu pa bo namenjena evropskim volitvam.

V lanskem letu smo v Kreativni PiKI oblikovali in natisnili 10.000 izvodov knjižice z naslovom Skupaj proti demenci, ki jo je izdal in založil Dom upokojencev Ptuj.
V knjižici in zloženki sem prebral, da je demenca skupek bolezenskih znakov, ki vključujejo motnje mnogih višjih možganskih in spoznavnih funkcij, kot so spomin, mišljenje, orientacija, razumevanje, računanje, sposobnost učenja, sposobnost besednega izražanja ali presoje. 
Žal pa vse te znake zaznavam pri naših politikih in vodstvenih delavcih predvsem v državni upravi.
Na zaslišanjih pred preiskovalnimi komisijami se nihče nič ne spomni, naj pogostejši odgovor je: »Se ne spomnim« - torej izguba spomina. Posamezni politiki se tudi ne spomnijo od kod so prejeli po nekaj 10.000 evrov itd.
Pred volitvami in tudi sedaj po volitvah ugotavljam, da so nekateri zgubili možnost mišljenja in so zaradi tega prepričani, da so super, samo mi ne znamo voliti – motnja mišljenja.
Zelo pogosta motnja pri naših politikih je orientacija, kar nekaj jih ima v zadnjem času težave z orientacijo, ne ločijo kaj je levo in kaj je desno.
V glavnem slovenski politiki ne razumejo volilcev, kaj jim želijo povedati, skratka ne razumejo, da volilce zanima prihodnost in preteklost.
Pri izbiri izvajalca za izdelavo makete za drugi tir smo bili priča motnje računanja, saj nekdo ni znal postaviti formule ali je 100.000 € večje od 60.000 €, torej motnje v računanju. Pa tudi pri sestavljanju vlade imajo posamezniki težave s preštevanjem in seštevanjem do 90.
Okrog sposobnosti besednega izražanja ne bi zgubljal besed, ker ste verjetno ugotovili, da so v politiki redki, ki se znajo normalno izražati ali jih skoraj ni.
Tudi presoja je zelo spolsko področje, saj očitno naši politiki ne znajo presojati kaj je dobro za državljane in kaj ne.
Torej na osnovi zapisanega lahko trdimo, da imajo naši politiki in vodstveni delavci državnih podjetij vse opisane znake demence. Zaskrbljujoče!
Če pogledamo demografsko piramido pridemo do zanimive ugotovitve. Če pogledamo piramido vidimo, da se enako povečuje demenca pri moških in ženskah, pa tudi leva in desna stran piramide je enaka, kar pomeni, da se enako povečuje demenca na levi in desni strani.
Če ta graf prenesemo na politiko pridemo do enakega zaključka.
Vprašanje je, pod katero bolezen spada sprenevedanje, ker tudi tega je vedno več, očitno pa je to dodatni simptom politične demence.

Oddajte komentarje

Objavi komentar kot gost

0

Komentarji (11)

Load Previous Comments